A közösség helyreáll

1Jn János első levele közösség

„Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és kezünkkel megtapintottunk az élet igéjéről: - és az élet megjelent, és láttuk és bizonyságot teszünk róla, és hirdetjük nektek azt az örök életet, amely az Atyánál volt és megjelent nekünk. – Amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk. A mi közösségünk így közösség az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal. Ezeket azért írjuk, hogy örömünk teljes legyen." (1Jn 1,1-4)

A levél és a levélíró munkájának a célja: "hogy örömünk teljes legyen". Ezekkel azt is kifejezi az író, hogy a keresztyénség közösség azokkal, akik látták Jézust, s a keresztyénségben válik megtapasztalhatóvá az élet ereje, valamint, hogy az új világ jelenléte Istennel és egymással a közösséget helyreállító, gyógyító erő a földön. Abbéli reményének ad hangot a szentíró, hogy a maguk köréhez tartozók okán nem hiábavaló a reménységük, hogy nem eredménytelen a munkájuk. De nemcsak arról van itt szó, hogy öröm tölti el, mert munkájuk nem volt hiábavaló, hanem annak
is hangot ad, hogy „az a közösség, amelyhez tartoznak, az élet ereje által való, életképes, és már a jelenvaló világban az eljövendő világ erejéről ad jelt”. (Dr. Lenkeyné Dr. Semsey Klára) A sokszor erőtlennek tűnő keresztyénség láttán ne lankadjon a hitből fakadó szolgálatunk, amely erős közösséget építő munka – ez az ige ígérete. Hiszed-e ezt?